AJÁNLAT
hunter vadkamera
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 22376
- utolsóként regisztrált:
 Kranabet János

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás
Kiemelt üzleti hirdetők
Bundik vádászbútor trófeaalátét webáruház Belledeko üveg Molnár vadászbolt Dávid fafaragás Hunter vadkamerák
HÍREK, AKTUALITÁSOK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

A magyar erdők az ország stratégiai erőforrását és természeti értékét jelentik

sajtó | 2023-06-16. 08:05

A magyar erdők az ország stratégiai erőforrását és természeti értékét jelentik, az erdőterület növelése és a meglévő erdők tudatos kezelése kulcsszerepet játszik Magyarország klímavédelmi célkitűzéseinek megvalósulásában - jelentette ki az Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 153. Vándorgyűlésén, Zánkán a tárca közleménye szerint.

Az 1866-ban alapított, egyik legrégebbi hazai szakmai szervezet minden évben vándorgyűlést szervez, mely a Kárpát-medencei erdészek legfontosabb szakmai találkozója. Az esemény házigazdája idén a Bakony és a Balaton-felvidék erdeit kezelő Bakonyerdő Zrt. volt - áll a közleményben. Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára köszöntő beszédében rámutatott az erdőgazdálkodás előtt álló időszak öt legnagyobb kihívására, és felvázolta a megoldás érdekében eddig megtett lépéseket. Mint fogalmazott, az erdőgazdálkodásnak választ kell adnia a gyorsan változó társadalmi igényekre, amelyre az ökoszisztéma szolgáltatások rendszerének teljességét figyelembe vevő gazdálkodás kínálja a megoldást. Az Agrárminisztérium elkötelezett az erdők fenntarthatóságra alapozott használata mellett - mondta. Fontos kihívásként emelte ki a klímaváltozás kezelését, a magán erdőgazdálkodás megerősítését és fejlesztését, a modern szakmai tudás megszerzését és folyamatos fejlesztését, valamint az ismeretterjesztés, a tájékoztatás és szemléletformálás területét.

Az Országfásítási Programmal az Agrárminisztérium megfordította a negatív erdőtelepítési trendet, a településfásítás során pedig a rendszerváltozás óta a legnagyobb belterületi zöldítési programot indította el. Sikeres az Újszülöttek erdeje program megvalósítása, amely mellett kutatási tevékenységre, illetve szemléletformáló erdei iskola programokra is nagy figyelmet fordítanak. A Soproni Egyetemen, az Erdészeti Tudományos Intézet vezetésével külön kiemelt program foglalkozik az erdők szénraktározási szerepének gyakorlati hasznosíthatóságával - áll a közleményben.

Az államtitkár a közlemény szerint rámutatott, hogy az erdőterület közel felét jelentő magán- és közösségi erdők kezelése nemzeti érdek. Hozzátette: az Agrárminisztérium a korábbi és a jelenlegi kormányzati ciklusban is mindent megtesz a gazdálkodók támogatása érdekében.

A Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervében minden korábbinál több, a Vidékfejlesztési Programhoz képest háromszoros forrás áll az ágazat rendelkezésére. Öt év alatt összesen 310 milliárd forintot fordítanak közvetlenül arra, hogy több erdőnk és jobb erdeink legyenek, amelyeket versenyképes vállalkozások kezelnek. Arról tájékoztatott, hogy az átmeneti időszakban is elérhető a NATURA 2000 kompenzációs támogatás, amelyből több milliárd forinthoz jutnak a gazdálkodók. A további konkrét pályázati kiírások az év második felében várhatóak.

Az Országos Erdészeti Egyesület az egy évvel ezelőtti vándorgyűlésen megfogalmazta az ágazat szakmai megújulásának alapvetéseit. A mostani találkozó szakmai programjaiban a Bakonyerdő Zrt-nél sok jó példát látunk arra, hogy az erdészek új szerepet vállalva hogyan lehetnek a jövő alakításának kulcsszereplői - áll a közleményben. Erre alapozva az erdő alapú gazdaság minden szereplőjével összefogva sokkal több energiát és forrást kell fordítanunk a pozitív ágazati megítélés kialakítására, hogy nyilvánvaló legyen: az erdész szakma nem egy múltból itt maradt, már meghaladott szakterület, hanem rendelkezik az erdők 21. századi igények szerinti kezelésének képességével - zárta beszédét az államtitkár az AM közlése szerint.

A kétnapos 153. Vándorgyűlés szakmai terepi programokból és ünnepi közgyűlésből állt, ahol átadták az egyesület kitüntetéseit és elismeréseit. Az alkalomra jelent meg az Országos Erdészeti Egyesület szaktudás füzeteinek harmadik része, amely a jövő egyik leglényegesebb eleme, a vízgazdálkodás és az erdők elválaszthatatlan kapcsolatát mutatja be - írta az AM.


Kapcsolódó hírek:


Forrás: AM Sajtóiroda | Küldte: Szerkesztőség

Oszd meg ezt a cikket! Köszönjük!


megosztás e-mailben

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Magyar Vadász® Vadászportál használata

Tartalom feltöltése a portálra

Magáncélú hirdetőknek hirdetéskiemelés

Magyar Vadász® Médiaajánlat

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

TARTALOM:

Vadászapró hirdetések

Hírek, aktualitások

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutya kennelek

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Trófeaszemle

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadász hír beküldése

Vadászati ajánlat feltöltése

Vadászbolt feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLJUK

Magyar Vadász® Vadászportál

A Magyar Vadász Magyarország vadászportálja, amely 100 százalékban magyar kézben lévő független portál. Online már 2007 óta, folyamatos piaci jelenléttel. Hazai-és külföldi ismertségű, jó hírnevű, népszerű vadászportál, folyamatosan bővülő és széles tartalomkínálattal, amely teljesen ingyenesen elérhető, minőségi tartalom. 0-24 órás online ügyfélszolgálattal működő portál.

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket kínálunk üzleti hirdetőknek.
Nézd meg a reklám lehetőségeket amelyeket csak a Magyar Vadász vadászportál kínál, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Magyar Vadász® reklámlehetőségek:

Banner reklám

Kiemelt üzleti célú apróhirdetések

Üzleti célú apróhirdetések

Hírlevél küldés

Hirdetés kiküldés

Reklám cikk

Szponzorált link reklám

Komplett reklámkampány

Magyar Vadász webáruház

Vadászati ajánlatok katalógus

Hirdetési csomag


© 2007-2024 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat