AJÁNLAT
hunter vadkamera
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 22330
- utolsóként regisztrált:
 Csurilla Gergely

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás
Kiemelt üzleti hirdetők
Bundik vádászbútor trófeaalátét webáruház Belledeko üveg Hubertus vadászatszervező Molnár vadászbolt Dávid fafaragás Hunter vadkamerák
HÍREK, AKTUALITÁSOK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

Óvjuk a meglévő erdőket, és tovább növeljük a fával borított területeket

közlemény | 2020-03-21. 13:52 | 1Xfotó1Xvideo

A magyar erdőállomány és az erdőgazdálkodás kiemelt szerepet tölt be az ország klímavédelmi céljainak elérésében – hívta fel a figyelmet Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár március 21-én, az Erdők Világnapja alkalmából.

Az idei évben a biodiverzitás, azaz az erdei élőhelyek változatosságának fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetközi kezdeményezés. Az Agrárminisztérium ennek érdekében már eddig is számtalan döntést hozott. Jelenleg hazánkban 80 ezer hektár olyan erdőterület van, ahol csak rendkívüli esetekben (például természeti katasztrófát követően) történik bármiféle erdészeti munka. Erdeink 21 százaléka természetes vagy természetszerű erdőállomány, és ez az arány a törvényi előírás szerint nem is csökkenhet. Folyamatban van és még a tavasz folyamán várható az örökerdő-gazdálkodást szabályozó rendelet kihirdetése, mely gazdálkodási módszer jól szolgálja a biodiverzitás megőrzését. Összességében az ország erdőterületének 42,5 százaléka védett vagy a Natura 2000 hálózat része, ami kiemelkedő arány az Európai Unió országain belül. A legtöbb védett erdő állami tulajdonban van, ahol az állami erdőgazdaságok is részt vesznek a természetvédelmi feladatok ellátásának finanszírozásában. A nemzeti park igazgatóságok az erdőgazdaságokkal közösen dolgoznak a nemzeti parki zónarendszer bevezetésén, ami hosszú távon biztosítja a kijelölt területek kezelésében a természetvédelmi szempontok érvényesülését.

Jogszabályaink biztosítják az alapelveket, amelyek hozzájárulnak erdeink biodiverzitásának megőrzéséhez, például az erdők természetessége nem csökkenhet. Továbbá védett és Natura 2000 rendeltetésű erdőkben biztosítani kell számos faj számára élőhelyet jelentő holt faanyag visszahagyását, és a fakitermelés során a hagyásfa csoportok meghagyását. Törekedni kell az erdők változatosabb fafaj összetételére és szerkezeti kialakítására, őshonos fajok alkalmazására, melynek szintén szerepe van a biológiai sokféleségben. A tavaszi időszakban folytatódik az ország fásítása. Az állami erdőgazdaságok az ültetési szezon áprilisi végére befejezik a 2 millió facsemete elültetésével járó, 550 hektáros mintaprogram megvalósítását. A programnak köszönhetően 86 település határában létesül új erdő. A magángazdálkodóknál ennél is nagyobb ütemben zajlanak tavasszal az erdőtelepítések. A Vidékfejlesztési Program támogatásainak növelése megsokszorozta a gazdák érdeklődését. Az utóbbi időszakban több mint 1300 pályázat érkezett, ami 11 ezer hektárnyi erdősítést érint, és ebből 7400 hektár új erdő telepítése került támogatásra. A jelenlegi támogatási ciklusban még négy alkalommal lehet pályázni erdőtelepítésekre, amihez a szükséges forrásokat az agrártárca folyamatosan biztosítja.

Az erdők a szénmegkötés és a klímavédelem szempontjából kiemelt fontossággal bírnak, hiszen az erdőgazdálkodás szénmérlege negatív, azaz több üvegházhatású gázt köt meg, mint amennyi kibocsátás a gazdálkodás során keletkezik. Ezért az erdők minőségének, természetességének fenntartása, javítása és területük gyarapítása egyaránt fontos elemét képezi a kormányzat Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének. A kormány célkitűzése, hogy 2050-re az erdők elnyelő kapacitása teljes mértékben ellensúlyozni tudja a megmaradt kibocsátásokat, így az ország kibocsátási mérlege nulla legyen.

A téma fontosságára az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) az alábbi videón keresztül hívja fel a figyelmet.

Kapcsolódó videó:

Iratkozz fel a Magyar Vadász hivatalos YouTube csatornájára! FELIRATKOZÁS

Kapcsolódó galériában 1 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.



Kapcsolódó hírek:


Forrás: AM Sajtóiroda | Küldte: Szerkesztőség

Oszd meg ezt a cikket! Köszönjük!


megosztás e-mailben

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Magyar Vadász® Vadászportál használata

Tartalom feltöltése a portálra

Magáncélú hirdetőknek hirdetéskiemelés

Magyar Vadász® Médiaajánlat

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

TARTALOM:

Vadászapró hirdetések

Hírek, aktualitások

VADÁSZAT 2024

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutya kennelek

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Trófeaszemle

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadász hír beküldése

Vadászati ajánlat feltöltése

Vadászbolt feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLJUK

Magyar Vadász® Vadászportál

A Magyar Vadász Magyarország vadászportálja, amely 100 százalékban magyar kézben lévő független portál. Online már 2007 óta, folyamatos piaci jelenléttel. Hazai-és külföldi ismertségű, jó hírnevű, népszerű vadászportál, folyamatosan bővülő és széles tartalomkínálattal, amely teljesen ingyenesen elérhető, minőségi tartalom. 0-24 órás online ügyfélszolgálattal működő portál.

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket kínálunk üzleti hirdetőknek.
Nézd meg a reklám lehetőségeket amelyeket csak a Magyar Vadász vadászportál kínál, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Magyar Vadász® reklámlehetőségek:

Banner reklám

Kiemelt üzleti célú apróhirdetések

Üzleti célú apróhirdetések

Hírlevél küldés

Hirdetés kiküldés

Reklám cikk

Szponzorált link reklám

Komplett reklámkampány

Magyar Vadász webáruház

Vadászati ajánlatok katalógus

Hirdetési csomag


© 2007-2024 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat