AJÁNLAT
4x4 túra shop
hunter vadkamera
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK: - utolsóként regisztrált:
 Bessenyei Attila

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
4x4 túra shop vadkamerák vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt, molnár vadászbolt bundik termékek
VADÁSZ HÍREK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

Az elmúlt egy évtized eredményei a madárvédelemben

sajtó | 2019-10-17. 16:57 | 1Xfotó

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az Agrárminisztériummal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel karöltve tizedik alkalommal nemzetközi madárvédelmi konferenciát szervezett 2019. október 17-én, amelyen hét ország képviseltette magát.

A tizedik alkalommal a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Látogatóközpontjában megrendezett konferencia évről-évre alkalmat teremt arra, hogy a hazai és a külföldi szakemberek megosszák egymással tapasztalataikat, valamint bemutassák azokat a nemzetközi gyakorlatokat, amelyekben a madárvédelmi problémák megoldásában működnek együtt a távvezetékek környezetében. Az idén is számos új madárvédelmi technológiát és tevékenységet ismerhetett meg a magyar közönség a nagyvilágból a külföldi előadók révén. Köszöntőjében Rácz András környezetügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az Akadálymentes Égbolt megállapodás 10. évfordulóján tett vállalások, köztük a túzokvédelmi célú földkábel-fektetések végrehajtása minden érintett felé elvárás. Az Agrárminisztérium Környezetügyért felelős Államtitkársága koordinációjában tovább folyik az a KEHOP projekt, amelynek részeként felújítják a szabadvezetékek madarakra jelentett veszélyeinek konfliktustérképét, és madárbarát műszaki megoldások csomagját állítják össze az áramszolgáltatókkal együttműködésben.

Biczók András, a MAVIR ZRt. vezérigazgatója beszédében kiemelte, hogy a MAVIR kidolgozott egy kétéves stratégiát a veszélyeztetett távvezeték szakaszok madáreltérítő szerelvényekkel való láthatóvá tételére, ennek az első szakasza 2019 novemberében készül el. Az eszközöket a hagyományos módszerekkel és a legmodernebb dróntechnikával helyezik el a távvezetékeken, ezen szerelvények segítségével a vonuló madarak még időben észlelik a vezetékeket és kikerülik azokat. A program második része 2020-ban valósul meg. A két év alatt 2820 madáreltérítő szerelvényt helyez ki a MAVIR az általa üzemeltetett nagyfeszültségű távvezetékszakaszokra. A szabadvezetékek komoly veszélyt jelentenek a madárvilágra. Míg a vonuló madarak és a túzokpopulációk védelmében a madarakat eltérítjük a vezetékek környezetéből speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközökkel, addig a távvezeték oszlopokra kihelyezett műfészkek biztonságos költőhelyet jelentenek a ragadozó madarak számára. A MAVIR által elhelyezett mintegy 450 darab műfészekben költenek a fokozottan védett kerecsensólymok, vércsék, és más ragadozó madár fajok is.

A 10. MAVIR Madárvédelmi Konferencián kiemelt szerepet kapott a hortobágyi daruállomány védelme a távvezetékekkel való ütközés elkerülése érdekében. A MAVIR programjának megvalósuló első üteme a konferencián került bemutatásra, az előadások után terepi program keretében a résztvevők tanulmányozhatták az ősz beköszöntével megérkezett darvak vonulását a konferencia helyszínén, a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A madáreltérítő szerelvények kihelyezése azért vált fontossá, mert ezekkel az eszközökkel fel tudják hívni a szakemberek a madarak, így a darvak figyelmét is, kikerülésre késztetve megmentik őket a vezetékekkel való ütközéstől és a pusztulástól.

Kapcsolódó galériában 1 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.


Címkék: madár, állatvilág, állatvédelem, Magyarország

Forrás: MAVIR Zrt. Kommunikációs osztály/AM Sajtóiroda | Fotó: Fekete István | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 52396 alkalom

Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu véleményét. A korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Cikkek átvátelénél minden esetben köteles a cikket átvevő és közzétevő feltüntetni a forrást (magyarvadasz.hu) a további és vagy eredeti forrás megjelölésével.

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS


PORTÁLRÓL

Magyarország legnépszerűbb és legnagyobb vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.

© 2007-2019 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat