AJÁNLAT
4x4 túra shop
hunter vadkamera
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 20276
- utolsóként regisztrált:
 László

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
4x4 túra shop vadkamerák vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt, molnár vadászbolt bundik termékek
AJÁNLOTT PORTÁLOK
VADÁSZ HÍREK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

Az EU tűzoltó flottát hozott létre az erdőtüzekkel érintett időszakra készülve

közlemény | 2019-05-22. 07:54 | 1Xfotó

A közelgő nyár erdőtüzeinek kockázataira való felkészülés jegyében a Bizottság a mai napon – a természeti katasztrófák kezelését célzó új rescEU rendszer keretében – elindítja a tűzoltó légi járművekből álló első flottáját. A kezdeti átmeneti időszakban hét tűzoltó repülőgép és hat helikopter alkotja majd a rescEU flottát, és a Bizottság a részt vevő országokkal együttműködve a következő hetekben további eszközök hozzáadásán dolgozik.

Jean-Claude Juncker elnök a következőket mondta: „A rescEU olyan konkrét válasz, olyan európai válasz, ami számos, természeti katasztrófák által fenyegetett polgárunknak nyújt segítséget. Európaiként mindannyiunkat megrázott, amikor az elmúlt években sok ember vesztette életét Portugáliától Görögországig az erdőtüzekben. Az európai szolidaritásnak a polgárok védelméről és egymás segítéséről kell szólnia a nehéz időkben. A rescEU gyakorlati megoldásokat kínál, és határozottan működésbe hozza az európai szolidaritást.”

Hrisztosz Sztilianidesz, a humanitárius segítségnyújtásért és a válságkezelésért felelős biztos a következőket nyilatkozta: „Az erdőtüzek nem várnak. Az emberéletek megmentése és a polgárok védelme érdekében az EU és tagállamai egyesítették erőiket, és valóra váltották a rescEU-t. A rescEU válsághelyzetben egy további „biztonsági hálót” jelent. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az idei nyárra létrejön az erdőtüzek oltásával foglalkozó európai flottánk. Szeretném megköszönni minden egyes részt vevő államnak, amely hozzájárult e flottához – amivel a lehető legjobban fel tudunk készülni a tüzekre ebben az évben.”

Tűzvédelmi képességek

  • Már öt uniós tagállam, ahol az elmúlt években gyakran fordultak elő erdőtüzek, bocsátotta repülőgépeit és helikoptereit a 2019-es rescEU átmeneti flotta rendelkezésére.
  • Az induló eszközök a következők: 2 repülőgép Horvátországból, 1 repülőgép Franciaországból, 2 repülőgép Olaszországból, 2 repülőgép Spanyolországból és 6 helikopter Svédországból.

A következő erdőtüzekre vonatkozó előkészítő és nyomon követési intézkedések

A rescEU flotta létrehozása mellett az Európai Bizottság megerősíti a nyomon követési és koordinációs képességeit az erdőtüzek által érintett időszakra való felkészülés jegyében.

  • Az EU Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központját (ERCC), amely a nap 24 órájában és a hét minden napján rendelkezésre áll, egy tagállami szakértőkből álló, erdőtüzekre szakosodott támogató csapattal fogják bővíteni nyáron.
  • Az ERCC a nyár folyamán rendszeres videokonferenciákat fog szervezni a tagállamokkal annak érdekében, hogy megossza az információkat az Európa-szerte előforduló tűzveszélyről.
  • Az EU Kopernikusz műholdas rendszerét fogják használni az erdőtüzek okozta vészhelyzetek feltérképezésére.
  • Minden uniós tagállam és a partnerországok is részt vettek az erdőtüzekkel kapcsolatos éves találkozón Brüsszelben, a következő erdőtüzekkel érintett időszakra történő felkészülés jegyében.
  • Az elmúlt hónapokban több erdőtüzekkel kapcsolatos terepgyakorlatot is tartottak. Ide tartoznak a MODEX polgári védelmi és erdőtüzekkel kapcsolatos terepgyakorlatok, amelyeken különböző uniós tagállamokból szakértők és mentőcsapatok vettek részt a horvátországi Cres szigetén 2019. április 7. és 10. között. További gyakorlatokat tartottak a horvátországi Splitben és a franciaországi Aix-en-Provence-ban is.

A hosszú távú cél a további kapacitásokkal és eszközökkel történő bővítés, és egy jelentősebb rescEU tartalék kiépítése.

Az elmúlt években Európa súlyos természeti és ember okozta katasztrófák tanúja volt: erdőtüzek, árvizek, viharok és földrengések, amelyekben emberéletek vesztek oda – 2018-ban több mint 100 ember vesztette életét. A szükséghelyzetben lévő polgárok jobb védelme érdekében a rescEU mostantól megerősíti a társadalmainkat sújtó katasztrófák megelőzésére, az azokra való felkészülésre és reagálásra irányuló uniós kollektív képességet.

Milyen célból jött létre a rescEU?

Az uniós polgári védelmi mechanizmus mindeddig egy olyan rendszeren alapult, amelyen keresztül az EU koordinálja a résztvevő tagállamok önkéntes hozzájárulásait a segítséget kérő ország számára. A támogatási felajánlásokat a brüsszeli székhelyű Európai Veszélyhelyzet-reagálási Központ koordinálja. Az elmúlt években a szélsőséges időjárási viszonyok és újonnan létrejövő fenyegetések próbára tették a tagállamok azon képességét, hogy segítséget nyújtsanak egymásnak, különösen akkor, amikor egyszerre több tagállam volt kénytelen megküzdeni ugyanolyan típusú katasztrófával. Azokban az esetekben, amikor korlátozottan vagy egyáltalán nem állnak rendelkezésre eszközök, az EU nem rendelkezett saját tartalék kapacitással ahhoz, hogy támogassa a túlterhelt tagállamokat.

 

Kapcsolódó galériában 1 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.


Címkék: erdőtűz, RescEU, Magyarország

Forrás: Európai Bizottság | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 214835 alkalom

Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu véleményét. A korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Cikkek átvátelénél minden esetben köteles a cikket átvevő és közzétevő feltüntetni a forrást (magyarvadasz.hu) a további és vagy eredeti forrás megjelölésével.

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS


PORTÁLRÓL

Magyarország legnépszerűbb és legnagyobb vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 20276 fő.

© 2007-2019 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat