AJÁNLAT
4x4 túra shop
hunter vadkamera
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 20169
- utolsóként regisztrált:
 Járdán József

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
4x4 túra shop vadkamerák vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt, molnár vadászbolt bundik termékek
AJÁNLOTT PORTÁLOK
VADÁSZ HÍREK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

Hetedszer került megrendezésre a Bihari Táj Napja

közlemény | 2019-05-21. 07:15 | 4Xfotó

Az utóbbi hetek esőzéseinek köszönhetően gyönyörűen zöldellő táj fogadta szombaton a VII. Bihari Táj Napjára érkező vendégeket.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Biharugra Község Önkormányzata által közösen szervezett rendezvény helyszínéül a Bihari Madárvárta szolgált.

A megnyitó ünnepségen Makra Tibor, Biharugra polgármestere hangsúlyozta: a bihari táj nemcsak kiváló vizes élőhely, hanem a halgazdálkodásnak köszönhetően gazdasági erőforrás is. Nem utolsó sorban pedig jelentős turisztikai vonzerővel bír. Dr. Kovács József országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: ez a táj nemcsak Európában, de a világon is egyedülálló természeti kincs, melynek megóvásáról a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság rendkívül szakszerűen gondoskodik. Dr. Tirják László, a KMNPI igazgatója a természetvédelmi nyílt nap vendégeit arra biztatta, éljenek a lehetőséggel és vegyenek részt a nap folyamán minél több szakvezetéses túrán és más programon.

Az óránként induló traktoros halastavi túrák, a botanikai túra és a Sző-réti tanösvényen tett kirándulások egyaránt népszerűnek bizonyultak. A tavak madárvilágát nagy teljesítményű távcsövekkel figyelhették meg a résztvevők. Dankasirályok, récefélék, kis és nagy kócsagok, szürke gémek, bakcsók… és még hosszasan sorolhatnánk, milyen sokféle madár tűnt fel a tavak környékén. Közben szakvezetőink sok érdekes információt is megosztottak a túrázókkal. Szó esett például arról, hogy az őszapók mennyire családcentrikus madarak, a kakukkok pedig milyen ravasz módon hárítják át más fajokra utódaik felnevelését.

A Bihari Madárvárta területén madárgyűrűzésre is lehetőség nyílott. A korábban kifeszített hálóval a mezei verebek mellett foltos és cserregő nádi poszátákat, kis poszátákat, füsti fecskéket és nádi tücsökmadarakat is sikerült befogni. Érdekesség, hogy egy olyan nádi poszáta is a hálóba került, amelyet 2016-ban Biharugrán gyűrűztek meg szakembereink. Ez is bizonyítja, hogy az apró énekesek visszatérnek költőhelyükre.

A bihari tájat mocsárrétek, erdőfoltok tarkítják, így a túrázók igazán változatos tájban és sokszínű élővilágban gyönyörködhettek. Megleshették a kislibákat vezetgető nyári ludakat, a napfényben sütkérező békákat, s a nyárfára helyezett költőládából kukucskáló kékvércse fiókákat. Érezhették a sziki üröm intenzív illatát és megcsodálhatták a mezei virágok szépségét.

A túrázás alatt a legtöbben alaposan meg is éheztek, így a déli órákban az asztalok körül szépen szaporodtak a falatozó vendégek. Többféle finomság közül választhattak: hét bográcsban szürkemarha-pörkölt, kettőben az ugrai tavakból kifogott pontyokból készült halászlé rotyogott, de fokhagymás, sült amur is szerepelt a palettán.

A gyerekek körében nagyon népszerűnek bizonyult a népi játszótér. A forgó kosárhinta és a horgászat (fahalat, fateknőből, fabottal) egyaránt sokakat vonzott. Csakúgy, mint a kézműves foglalkozások és a természetismereti vetélkedő, melynek végén apró ajándékokkal is kedveskedtünk a gyerekeknek.

A színpadon egész nap egymást követték a környékbeli településekről érkezett népzenészek, néptánccsoportok, kórusok. A vendégek közül többen is úgy nyilatkoztak: ez a rendezvény sokat segít abban, hogy a fiatalabb (és persze az idősebb) nemzedékek tagjai is közelebb kerüljenek a természethez, így talán annak megóvására is jobban odafigyelnek majd.

Kapcsolódó galériában 4 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.


Címkék: Bihari Táj Napja, Magyarország

Forrás: KMNP | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 127325 alkalom

Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu véleményét. A korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Cikkek átvátelénél minden esetben köteles a cikket átvevő és közzétevő feltüntetni a forrást (magyarvadasz.hu) a további és vagy eredeti forrás megjelölésével.

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS


PORTÁLRÓL

Magyarország legnépszerűbb és legnagyobb vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 20169 fő.

© 2007-2019 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat