AJÁNLAT
vadászfelszerelés huntland
vadászbakancs geotrek
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 19888
- utolsóként regisztrált:
 csernak maria

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbolt vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt
AJÁNLOTT PORTÁLOK
VADÁSZ HÍREK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

Ezreket vonzott a Túzokfesztivál

közlemény | 2018-05-15. 16:26 | 1Xfotó

Óriási érdeklődés mellett zajlott szombaton a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett III. Túzokfesztivál.

A dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban egész nap izgalmas programok és finom ételek várták a vendégeket. A korán kelők már a hajnali órákban szakvezetéses túzoklesre indulhattak. Aki erről lemaradt, később ellátogathatott a Túzokvédelmi Állomásra, ahol Igazgatóságunk munkatársa részletesen bemutatta a mentett tojások keltetésének és a fiókák nevelésének folyamatát egészen a visszavadításig (repatriáció).

A látogatóközpont udvarán felállított színpadon 10.00 órától folyamatosan zajlottak a különböző kulturális programok. A megnyitó ünnepségen először Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere köszöntötte a III. Túzokfesztivál vendégeit. Mint mondta, Dévaványa büszke arra, hogy itt található az ország egyik legnagyobb túzokpopulációja, éppen ezért hamarosan a városközpontban is felállítanak egy túzokszobrot. Dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a Dévaványai-Ecsegi pusztákon rendkívül sok a látnivaló, gazdag a madárvilág. A határt járva fácánok, tőkés récék, szalakóták, egerészölyvek, cigány csaláncsukok, örvös galambok, erdei pintyek és más madárfajok kerülhetnek szemünk elé. Itt legalább ötször annyi madárfaj egyedeivel találkozhatunk, mintha például a Hargitán egy lucfenyvesben sétálnánk.

Kicsik és nagyok számára egyaránt érdekesnek bizonyult az „Állati Jó Bemutató”, melynek keretében testközelből is megismerhettük a Sufni névre hallgató kisegeret (akiről kiderült, hogy már filmben is szerepelt), Gumit, a döbbenetesen hajlékony görényt, de megbarátkozhattunk egy nyesttel és egy patkánnyal is. Gazdájuk, a bemutatót tartó Tóth Gábor úgy fogalmazott: ezek a kis szőrmés állatok az alkalmazkodás igazi mesterei, a természettől távol, a városokban is megélnek (aminek persze az emberek nem mindig örülnek).

Sokan részt vettek a botanikai túrán, melynek keretében a környék növényvilágáról szerezhettek beható ismereteket. A látogatóközpont melletti karámokban magyar szürkemarhákat, bivalyokat, az ólakban mangalicákat, nyulakat kaphattak lencsevégre. Ezúttal sem maradt éhesen senki: a bográcsokban 300 kilogramm szürkemarha-húsból főtt a finom pörkölt, a dévaványai Hagyományőrző Nők Egyesületének tagjai pedig egész nap sütötték a házi szilvalekvárral töltött kifliket és a cirokszárra tekert, diós kürtőskalácsokat. Az ízletes falatok után jólesett egy habos túzoksör, amelyhez az alapanyagot, azaz a sörárpát a Körös-Maros Nemzeti Park védett területein, (természetesen vegyszermentesen) termesztjük.

A nap folyamán számos érdekes tevékenységbe kapcsolódhattak be a vendégek. Volt csikós-, solymász-, íjászbemutató, kézműves foglalkozások, népi játszótér és természetismereti foglalkoztató. Az Alföldvíz Zrt. egész nap bemutatót tartott, a múzeum mellett felállított jurtában pedig a népi pásztorélet rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a dévaványai Túzokfesztivál évről-évre egyre népszerűbb. Jövőre is várjuk Önöket az immár IV. Túzokfesztiválra!

Kapcsolódó galériában 1 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.


Címkék: Túzokfesztivál, Magyarország

Forrás: KMNP | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 640957 alkalom

Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu véleményét. A korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Cikkek átvátelénél minden esetben köteles a cikket átvevő és közzétevő feltüntetni a forrást (magyarvadasz.hu) a további és vagy eredeti forrás megjelölésével.

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS


PORTÁLRÓL

Magyarország legnépszerűbb és legnagyobb vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 19888 fő.

© 2007-2019 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat