AJÁNLAT
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 19770
- utolsóként regisztrált:
 klimstein lászló

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbolt vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt
AJÁNLOTT PORTÁLOK
HÍREK - Minden ami fontos egy helyen!+ KÜLDJ HÍREKET

Magyarország elkötelezett a természeti erőforrások és értékek megőrzésében

közlemény | 2017-12-06. 18:43 | 1Xfotó

Idén december 4-e és 5-e között Nairobiban, az ENSZ Környezetvédelmi programjának székhelyén rendezték meg a világszervezet harmadik Környezetvédelmi Közgyűlésének (UNEA3) magas szintű szakaszát, amelyen hazánkat Nagy István, az Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese képviselte.

A tanácskozás eredményeit politikai nyilatkozatban és határozatokban rögzítették, melyeket kiegészítenek a tagállamok szennyezés-megelőzési és -csökkentési önkéntes vállalásai.

A UNEA3 közgyűlés a környezetvédelem legmagasabb globális szakmapolitikai döntéshozó fóruma, melyen az ENSZ tagállamainak környezetvédelemért felelős miniszterei és vezetői, az érintettek széles körét képviselő csoportok, releváns szervezetek főtisztviselői és szakértői, fejlesztéspolitikával foglalkozó intézmények, a tudományos és üzleti élet, valamint a civil szféra képviselői vettek részt. A közgyűlés mottója ezúttal az „Egy szennyezésmentes Világ felé” volt, fókuszában pedig a környezet szennyezésének megelőzése, csökkentése és megszüntetése állt.

A tárgyalások legnagyobb eredménye, hogy a Környezetvédelmi Közgyűlést követően először született konszenzussal elfogadott miniszteri zárónyilatkozat. A most elfogadott dokumentumban a környezetvédelemért felelős vezetők elkötelezettségét és szakmapolitikai útmutatását rögzítették a környezetszennyezés világméretű növekedésének megállítására, ami szorosan összefügg az ENSZ által 2015-ben elfogadott, 2030-ig meghatározott fenntartható fejlődési célok megvalósulásával is.

A közgyűlés kiemelten foglalkozott a környezetminőség egészségi állapotra gyakorolt hatásával, a levegőszennyezés kritikus mértékével, és a klímaváltozással való szoros kapcsolatával, hangsúlyozva ezzel összefüggésben a tiszta energiákra való áttérés szükségességét. Nagy hangsúlyt kapott a vegyianyagok veszélye és fokozott kiváltásának szükségessége, továbbá a tengerek, óceánok drámaian növekvő szennyezésének problémája, különös tekintettel a műanyag csomagolóanyagoka és mikroműanyagokra. Kiemelték a szennyezés megelőzésének elsődlegességét és e tekintetben a magánszektor kulcsszerepét, valamint a szemléletformálás és környezeti oktatás fontosságát. A közgyűlés további határozatokat fogadott el egyebek mellett a vizek és a talajok védelméről, a biológiai sokféleség ágazati politikákba történő integrálásának szükségességéről.

Nagy István felszólalásában hangsúlyozta: Magyarország környezetpolitikájának célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások és értékek megőrzése, valamint fenntartható hasznosítása mellett menjen végbe. Példákat sorolt fel a hazai, folyamatban lévő és tervezett környezetszennyezés-megelőzési és –csökkenetési intézkedésekre, kiemelve az olyan hasznos szemléletformáló és oktatási célzatú akciókat, mint amilyenek a helytelen lakossági tüzelés elleni, hulladékgyűjtési és fenntartható közlekedést támogató kampányaink. Szólt az e-mobilitási programról, a közösségi közlekedés arányának megőrzéséről, a hulladékmegelőzési előírások szigorítása következtében jelentősen csökkenő ingyenes műanyag zacskó forgalmazásáról, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztéséről, a környezetvédelmi laboratóriumi hálózat fejlesztéséről, továbbá az élelmiszerhulladék további csökkentéséről és a helyi termelők szerepének növekedéséről a helyi élelmiszerellátásban, ami a szállítással összefüggő környezetterhelés csökkentése mellett a helyi munkahelyteremtéshez is hozzájárul. Hangsúlyozta hazánk elkötelezettségét a határokon átterjedő szennyezésekkel kapcsolatos nemzetközi együttműködés iránt, a kapcsolódó aktivitások közül kiemelve Magyarország soros elnöki tisztét a Helsinki Vízügyi Egyezményben és a Kárpátok Keretegyezményben, a Tisza vízgyűjtő együttműködés fejlesztését, valamint a nagy távolságú légszennyezésről szóló Genfi Egyezmény módosított jegyzőkönyveinek hazai ratifikálási folyamatát.

A ENSZ Környezetvédelmi Közgyűlését legközelebb 2019-ben szervezik meg.

 

FM Sajtóiroda

Kapcsolódó galériában 1 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.


Címkék: Környezetvédelmi Közgyűlés, UNEA3, Magyarország

Forrás: FM Sajtóiroda | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 1348205 alkalom

Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu véleményét. A korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Cikkek átvátelénél minden esetben köteles a cikket átvevő és közzétevő feltüntetni a forrást (magyarvadasz.hu) a további és vagy eredeti forrás megjelölésével.

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

PORTÁLRÓL

A portál 2007-es indulása óta, mára már Magyarország legátfogóbb és legfrissebb tartalommal megjelenő vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 19770 fő.


Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS

© 2007-2018 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat