AJÁNLAT
hunter vadkamera
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 22330
- utolsóként regisztrált:
 Csurilla Gergely

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás
Kiemelt üzleti hirdetők
Bundik vádászbútor trófeaalátét webáruház Belledeko üveg Hubertus vadászatszervező Molnár vadászbolt Dávid fafaragás Hunter vadkamerák
HÍREK, AKTUALITÁSOK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

Tervek a hatvani Vadászati Múzeum átvételéről

közlemény | 2017-11-22. 17:16 | 1Xfotó

A Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Vadászati Múzeum átvétele volt a fő téma az Országos Magyar Vadászkamara Elnökségének november 17-ei ülésén. A testület idei negyedik egyeztetésén emellett egyéb tervezeteket is véglegesített, amelyekről a december 11-ei rendkívüli közgyűlés szavazhat.

A hatvani intézmény az OMVK vagyonkezelésébe történő átadásáról a Kormány 1572/2017. (VIII. 28.) Korm. határozata rendelkezett (ez elérhető a Magyar Közlöny augusztus 28-ai, idei 136. számában, itt). Ez az új feladat szükségessé teszi a Vadászkamara Alapszabályának módosítását. Emellett az érintett szervezetekkel folytatott egyeztetések eredményeképp az a döntés született, hogy a múzeum működtetésére az OMVK egy közhasznú nonprofit kft.-t hoz létre. Az Elnökség mind az alapszabály-módosításra, mind pedig a kft. alapító okiratára vonatkozó tervezetet elfogadta, mindkettőről az országos küldötteknek kell döntést hozniuk az Alapszabály értelmében, ezért dr. Jámbor László, az OMVK elnöke 2017. december 11-ére rendkívüli küldöttközgyűlést hív össze.

Szintén a küldöttközgyűlésnek kell határoznia az OMVK Központi Apparátusa Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról. Ezt az érdekképviselet többletfeladatai teszik szükségessé, melyek közül kiemelten fontos az Országos Vadgazdálkodási Alap működtetése. Amennyiben a közgyűlés egyetért az Elnökség elképzeléseivel, a jövőben a központban két vadgazdálkodási főmunkatárs dolgozhat, munkájukat pedig egy szakmai igazgató koordinálhatja.

Egyéb személyi változásról is dönthetnek a küldöttek. Pechtol János korábbi főtitkárt távozása után Dikasz Tamás, az OMVK Nógrád megyei Területi Szervezetének titkára váltotta megbízott főtitkárként. Az OMVK Alapszabályának 8. § (8) bekezdése értelmében „Ha a tisztségviselő megbízatása a választási ciklus lejárta előtt szűnik meg, és amennyiben a tisztségviselő megválasztása a küldöttközgyűlés hatáskörébe tartozik, az új tisztségviselő megválasztása céljából a soron következő küldöttközgyűlésen kell a választást megtartani.” Így december 11-én a küldöttek főtitkárt is választhatnak majd. Az Elnökség erre a posztra egyhangú szavazással Bajdik Pétert jelöli.

Mindezeken túl az Elnökség a kamara kiemelt programjainak anyagi támogatásáról szóló szabályzatot is elfogadhatta. Emlékeztetőül: miután a szervezet bevételei 2017-től jelentősen megnövekedtek, az áprilisban megtartott küldöttközgyűlés döntése értelmében a források felhasználásának egy új rendszere lépett életbe. Ennek megfelelően az Országos Küldöttközgyűlés dönt arról, hogy a rendelkezésre álló források hogyan oszlanak meg az OMVK területi szervezetei és központja között (feladatarányos finanszírozási rendszer) továbbá, hogy a központba kerülő összeg milyen célokra kerül felhasználásra. Az országos központ költségvetésén, illetve az Országos Vadgazdálkodási Alap feltöltésén felül rendelkezésre álló keret az, ami a kiemelt kamarai célok anyagi támogatását szolgálja. Ezen összeg egy része felett a központ diszponálhat, a nagyobb részére pedig pályázhatnak az OMVK megyei Területi Szervezetei, amelyek szükség szerint elképzeléseik megvalósításába külső partnereket is bevonhatnak. A támogatási igények (pályázatok) elbírálásával kapcsolatos döntést az Alapszabály értelmében az Országos Elnökség hozza meg. A szabályzat elérhető az OMVK honlapján a dokumentumok között.

Kapcsolódó galériában 1 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.



Kapcsolódó hírek:


Forrás: OMVK | Fotó: Földvári Attila - OMVK | Küldte: Földvári Attila - OMVK

Oszd meg ezt a cikket! Köszönjük!


megosztás e-mailben

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Magyar Vadász® Vadászportál használata

Tartalom feltöltése a portálra

Magáncélú hirdetőknek hirdetéskiemelés

Magyar Vadász® Médiaajánlat

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

TARTALOM:

Vadászapró hirdetések

Hírek, aktualitások

VADÁSZAT 2024

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutya kennelek

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Trófeaszemle

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadász hír beküldése

Vadászati ajánlat feltöltése

Vadászbolt feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLJUK

Magyar Vadász® Vadászportál

A Magyar Vadász Magyarország vadászportálja, amely 100 százalékban magyar kézben lévő független portál. Online már 2007 óta, folyamatos piaci jelenléttel. Hazai-és külföldi ismertségű, jó hírnevű, népszerű vadászportál, folyamatosan bővülő és széles tartalomkínálattal, amely teljesen ingyenesen elérhető, minőségi tartalom. 0-24 órás online ügyfélszolgálattal működő portál.

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket kínálunk üzleti hirdetőknek.
Nézd meg a reklám lehetőségeket amelyeket csak a Magyar Vadász vadászportál kínál, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Magyar Vadász® reklámlehetőségek:

Banner reklám

Kiemelt üzleti célú apróhirdetések

Üzleti célú apróhirdetések

Hírlevél küldés

Hirdetés kiküldés

Reklám cikk

Szponzorált link reklám

Komplett reklámkampány

Magyar Vadász webáruház

Vadászati ajánlatok katalógus

Hirdetési csomag


© 2007-2024 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat