Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 19650
- utolsóként regisztrált:
 Libor Lajos

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbolt vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt
AJÁNLOTT PORTÁLOK
HÍREK - Minden ami fontos egy helyen!+ KÜLDJ HÍREKET

Klímapolitikai jogszabályokról fogadhat el általános megközelítést a Környezetvédelmi Tanács

Klímapolitikai jogszabályokról fogadhat el általános megközelítést a Környezetvédelmi Tanács

közlemény | 2017-10-12. 12:08

A tervezett szabályozások a 2021-2030 közötti időszakra rögzítenek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó rendelkezéseket.

Magyarország klímaváltozással szembeni sérülékenysége európai viszonylatban is jelentősnek tekinthető. A káros hatásokkal szembeni fellépés nemzeti érdek, amelynek kiemelten fontos pontjai az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése és a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás.

A Környezetvédelmi Tanács 2017. október 13-án, Luxemburgban két, klímapolitikai szempontból fontos jogszabályról tervez ún. általános megközelítést elfogadni. Az egyik a hulladék, közlekedés, mezőgazdaság, épített környezet ágazatok kibocsátásait is magában foglaló erőfeszítés-megosztási rendelet (ESR) tervezete, a másik pedig a földhasználati és erdészeti ágazatot felölelő úgynevezett "LULUCF" javaslat. A földhasználati-erdészeti ágazat elsősorban az üvegházhatású gázok légkörből kivonásáért, a jelentős szénmegkötése miatt, míg az ESR a klímapolitikában betöltött súlya okán fontos, hiszen az általa lefedett szektorok a hazai összkibocsátás több mint kétharmadáért felelnek.

Magyarország az üvegházhatású gázok csökkentésének terén kiemelkedő eredményeket ért el: 2015-ben a kibocsátás 45 százalékkal volt alacsonyabb az 1985-87-es évek átlagos szintjénél. Ennek alapján hazánk teljesíteni fogja az Európai Unió 2020-ra kitűzött közös vállalását, amely 20 százalékos kibocsátás-csökkentést irányoz elő 2020-ra az 1990-es bázisévhez képest. 2030-ra várhatóan azon csekély számú tagállam közé fog tartozni, amelyek felül is múlják ebbéli kötelezettségüket, a legalább 40 százalékos csökkentést.

A kiemelkedő teljesítménynek kedvező gazdasági vonzata is van, hiszen az elvártat meghaladó kibocsátás-csökkentés eredményeként értékesíthető szén-dioxid kvóták keletkeznek, amelyeket más tagállamok vásárolhatnak meg saját céljaik teljesítésére. A bevétel pedig további zöldítésre fordítható, ezzel erősítve a fenntartható gazdasági működést.

A magyar kormány olyan igazságos javaslatok kidolgozását támogatja, amelyek tekintettel vannak a nemzeti sajátosságokra, a költséghatékonyságra, és az ipari versenyképesség megőrzésére a környezetvédelem fontosságának fenntartása mellett. Az ENSZ keretei között aláírt párizsi klímamegállapodás sem hozott létre egységes karbonárat, hanem az egyes országok eltérő intézkedéseket tesznek a kibocsátásaik csökkentésére. Mivel az Európai Unió intézkedései szigorúbbak a környező nem-EU tag országokénál, a kialakítandó szabályozásnak figyelembe kell vennie az ipart terhelő többletköltségeket.

Magyarország abban érdekelt, hogy egy működőképes, minél szűkebb kvótapiac alakuljon ki a bevételnövelés érdekében, ugyanakkor a jelentős kibocsátás-csökkentést elérők megfelelő elismerésben és további ösztönzőkben részesüljenek. A fejlesztési tárca nem tartaná igazságosnak, ha olyan jogszabályok születnének, amelyek a kibocsátókat és a tagállami céljaikat el nem érőket jutalmazzák, miközben a jelentős csökkentéseket elérőket és a felelős erdőgazdálkodást folytatókat büntetik.

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály

Címkék: természetvédelem, környezetvédelem, klímapolitika, Magyarország

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 1434565 alkalom

Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu véleményét. A korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Cikkek átvátelénél minden esetben köteles a cikket átvevő és közzétevő feltüntetni a forrást (magyarvadasz.hu) a további és vagy eredeti forrás megjelölésével.

AJÁNLAT
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

PORTÁLRÓL

A portál 2007-es indulása óta, mára már Magyarország legátfogóbb és legfrissebb tartalommal megjelenő vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 19650 fő.


Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS

© 2007-2018 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat