Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 19649
- utolsóként regisztrált:
 Kurucz András

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbolt vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt
AJÁNLOTT PORTÁLOK
HÍREK - Minden ami fontos egy helyen!+ KÜLDJ HÍREKET

Több figyelem, több pénz jut az állatvédelemre

Több figyelem, több pénz jut az állatvédelemre

közlemény | 2017-10-04. 16:00

Október 4. az Állatok világnapja. A polgári kormány több figyelmet, több pénzt fordít az állatvédelemre, Európa egyik legszigorúbb Büntetőtörvénykönyvével sújt le az állatokat bántalmazókra és további az állatvédelmet erősítő szigorításokon dolgozik.

Az állatvédelem közös felelősség: az állattartók, az önkormányzatok, a civil szervezetek, a kormányzati szervek, az oktatás, a hatóságok, az igazságszolgáltatás mind sokat tudnak tenni, hogy az állatvédelem tovább erősödjön.

A kormány elkötelezett a terület mellett, az elmúlt években közel 3 milliárdot fordított állatvédelemre. Jövőre az ideinél is több, 54 millió forint jut állatvédelemre. A támogatás nagy részét menhelyek és ebrendészeti telepek korszerűsítésére, valamint szemléletformáló, és ivartalanító programokra fordítjuk.

A kormány célja, hogy a felelős állattartással és állatvédelemmel már az óvodában és az iskolában is megismerkedjenek a gyermekek, ezért fontos, hogy az iskolai tantervbe is bekerüljenek az ezekről szóló ismeretek. A felelős állattartásra történő figyelemfelhívás az első és legfontosabb lépés az állatok sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása érdekében is. Több kormányzati program és kiadvány is felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. (Szabad a gazdi program, a Látótárs projekt, valamint a Kutyakötelesség című kiadvány).

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) javaslatára bevezetett kötelező chipezésnek köszönhetően közel 5 év alatt 30 ezerről 20 ezerre csökkent a gyepmesteri telepekre bekerülő kóbor kutyák száma. Az Állatorvostudományi Egyetemmel szorosan együttműködve idén is folytatódik a korábbi években megkezdett menhelyi kutyák ivartalanítási programja, amely az állatok túlszaporodásának problémáját hivatott kezelni.

Magyarország 2013-ban életbe lépett új Büntető Törvénykönyve a korábbi szabályozáshoz képest jelentős szigorítást vezetett be. Egyrészt külön törvényi tényállásokban szabályozza az állatok sérelmére elkövethető cselekményeket, így különösen az állatkínzást, orvvadászatot és orvhalászatot, másrészt a korábbi szabályozáshoz képest megemelte e bűncselekmények esetében kiszabható szabadságvesztés tartamát, illetve minősített eset lett a több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozó állatkínzás. Az állatkínzás bűncselekményének alapesete a hatályos szabályok szerint 2 évig terjedő, míg minősített esetei 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények.

Az FM az állatvédelmi ernyőszervezetekkel együttműködve jelenleg is dolgozik újabb az állatvédelmet erősítő törvénymódosításokon.

 

FM Sajtóiroda

Címkék: állatvédelem, Magyarország

Forrás: FM Sajtóiroda | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 1467897 alkalom

Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu véleményét. A korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Cikkek átvátelénél minden esetben köteles a cikket átvevő és közzétevő feltüntetni a forrást (magyarvadasz.hu) a további és vagy eredeti forrás megjelölésével.

AJÁNLAT
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

PORTÁLRÓL

A portál 2007-es indulása óta, mára már Magyarország legátfogóbb és legfrissebb tartalommal megjelenő vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 19649 fő.


Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS

© 2007-2018 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat