vadász,vadászat
Tartalom
Bejelentkezés
Magyarvadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 18707
- utolsóként regisztrált:
 Hunor-Almamellék

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbolt vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt
AJÁNLOTT PORTÁLOK
HÍREK - Minden ami fontos egy helyen!+ KÜLDJ HÍREKET

Hatósági ellenőrzésekkel a szabadtéri tüzek megelőzéséért

közlemény | 2017-03-02. 08:30 | 1Xfotó

Címkék: Magyarország, közlemény, erdőtűz,

Az elmúlt napokban beköszöntött szárazabb és melegebb időjárás miatt ugrásszerűen megemelkedett a szabadtéri tüzek száma, az előző napok mindegyikén kétszáznál is többször riasztották ilyen esethez a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit.

A statisztikák szerint a vegetációtüzek legnagyobb része emberi gondatlanságra vezethető vissza, vagyis felelős megtartással és odafigyeléssel a károk megelőzhetőek, a tűzoltói beavatkozások költségei pedig megtakaríthatóak lennének.

A hosszú, szokatlanul hideg tél után most más veszélyforrás jelentkezik országszerte. A tavasz beköszöntével megkezdődtek a kerti munkálatok, a megmetszett fák, szőlők levágott nyesedékeitől sokan égetéssel próbálnak megszabadulni. Nemcsak a kiskertekben indult meg a munka, hanem a mezőgazdasági művelésű területeken, erdészetekben, faiskolákban is, és a tavak, folyók, vízpartok, nádasok kezelése is zajlik már. A mezőgazdasági művelés közben keletkezett száraz növényzet elégetése során azonban káros anyagok jutnak a levegőbe, az elszabaduló tűz pedig komoly rombolást végez a növény- és állatvilágban egyaránt. Csak február végéig 929 szabadtéri tűzesetről szóló bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányító központjaiba, a lángok 1400 hektárnyi területen pusztítottak. A megsemmisült javak több millió forintnyi értéket képviselnek, és a tűzoltás is jelentős költséget jelent. A tűzkárok mellett a levegőtisztaság-védelmi kérdések is hangsúlyosak. A levegő védelméről szóló kormányrendelet levegővédelmi szempontból tiltja, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) pedig tűzvédelmi szempontból korlátozza a hulladékok nyílt téri égetését. Az OTSZ rendelkezései értelmében (ha jogszabály másként nem rendelkezik) tilos a lábon álló növényzet, tarló, valamint a növénytermesztés közben, valamint a belterületi ingatlanok használata közben keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a települések belterületi részein az önkormányzat rendeleteiben foglaltak szerint lehet égetni, de ha ilyen rendelkezést az önkormányzat nem hozott, akkor tilos a hulladékokat égetéssel megsemmisíteni.

Az OTSZ szerint külterületen az ingatlan tulajdonosa vagy használója legfeljebb tíz hektár egybefüggő területen végezhet irányított égetést, amennyiben azt a jogszabályok megengedik. Az égetés feltételeit azonban a tűzvédelmi hatóságnál előzetesen engedélyeztetni kell.

Az egyre nagyobb számban jelentkező szabadtéri tüzek megelőzése érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek már megkezdték azokat az ellenőrzéseket, amelyek során a szabadtéri tűzmegelőzési szabályok betartását vizsgálják, elsősorban azokon a helyeken, amelyek a korábbi évek tapasztalatai és adatai szerint vegetációs tüzek szempontjából kockázatosnak minősülnek. A szakemberek a februárban több mint háromszáz helyen elvégzett ellenőrzést márciusban és áprilisban immár kiemelt feladatként folytatják.

 

Kapcsolódó galériában 1 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.


Forrás: BM OKF | Fotó: Pest KMSZ és Berettyóújfalui HTP | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 249541 alkalom

Tisztelt Olvasó! Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu portál szerkesztői véleményét. A kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Az átvett tartalmakat változtatás nélkül vesszük át.

AJÁNLAT
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Tartalom:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadásztársaságok

Vadászboltok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló


Információk:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyarvadász Portál használata

Portál ajánlása másoknak

FELTÖLTÉS

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladás

Vadászbolt adatlap

Vadászatszervező adatlap

Vadásztársaság adatlap

Vadászoknak ajánlat adatlap

Vadászkutya adatlap

Vadászat adatlap feltöltés

Terepjáró kereskedés adatlap

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltés

Vadász történet

Vadász trófea

Vadétel recept

Vadász ajándék ötlet

Honlapod feltöltése

VADÁSZ HIRDETÉSEK:

Termékek:

Szolgáltatások:

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

PORTÁLRÓL

A portál 2007-es indulása óta, mára már Magyarország legátfogóbb és legfrissebb tartalommal megjelenő vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 18707 fő.


Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Ajándék katalógusba megjelenés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS

© 2007-2017 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat