AJÁNLAT
hunter vadkamera
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 22390
- utolsóként regisztrált:
 Ungvári Tibor

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás
Kiemelt üzleti hirdetők
Bundik vádászbútor trófeaalátét webáruház Belledeko üveg Molnár vadászbolt Dávid fafaragás Hunter vadkamerák
HÍREK, AKTUALITÁSOK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

77. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár

közlemény | 2015-10-06. 18:00 | 3Xfotó

A 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari (OMÉK) kiállítás, Magyarország legnagyobb, legrégebbi, és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági kiállítása, amely két évszázados múltra tekint vissza. Ezen a rangos eseményen a természetvédelem szakterülete immáron 4. alkalommal vett részt.

A látogatók a természetvédelemről, a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai és gazdálkodási tevékenységeiről kaphattak közvetlen információt kollégáinktól és a nemzeti park igazgatóságok képviselőitől. Az érdeklődök megismerkedhettek a Vadonleső programmal, az év emlősével, bővíthették tudásukat a védett természeti értékekről, Natura 2000 területekről, a biodiverzitás monitorozás jelentőségéről. Az ismeretek átadását kvízjátékok segítették, melyekben életkortól függetlenül szívesen vettek részt a látogatók. Az igazgatósági központi standon tartott védjegyes termékbemutatókon több száz látogató kóstolhatta meg a nemzeti parkok ízeit.

A Növényi Diverzitás Központ standjához látogatók megismerkedhettek hazai kultúrnövényeink rendkívüli változatosságával, különös tekintettel a régi, mára szinte már feledésbe merült fajtákra és tájfajtákra. Közelről csodálhatták meg a génbankban őrzött növényanyagokat, magmintákat, a szakemberektől pedig tájékoztatást kaphattak a bemutatott anyagok termesztési tulajdonságairól, hasznosítási lehetőségeiről, gasztronómiai felhasználhatóságukról, illetve a génbanki megőrzés módszereiről.

A Haszonállat-génmegőrzési Központ a 2011. és 2013. évi OMÉK rendezvényéhez hasonlóan most is az Őshonos Udvarban mutatkozott be. Az őshonos állatbemutató területén 12, a Kárpát-medencében őshonos vagy régen honosult állatfaj védett fajtái (fajtánként több változat, egyed és csoport) kaptak helyet. Az érdeklődők a hagyományos állattenyésztéshez és tartáshoz kapcsolódó tárgyakat, eszközöket és építményeket is megtekinthettek, valamint kézműves mesterségekkel ismerkedhettek.

Az OMÉK szombati napján került sor a „GMO-k Magyarországon és az Unióban – Merre tovább?” című konferenciára a Természetmegőrzési Főosztály szervezésében. A rendezvény délelőtti szekciója a GMO-k szabályozásával kapcsolatos idei eseményeket és terveket járta körül, kiemelt figyelmet szentelve a genetikailag módosított növények köztermesztésének tagállami tiltását lehetővé tevő uniós jogszabály-módosításnak, valamint az Európai Bizottság új javaslatának, amely a génmódosított élelmiszerek és takarmányok esetében kívánja megteremteni a tagállami tiltás lehetőségét. Emellett a GMO-k egészségügyi hatásaival kapcsolatos legújabb tudományos eredmények, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatai, valamint a civil szervezetek álláspontja is bemutatásra kerültek. A délutáni szekció a génmódosított szója kiváltásának lehetőségeire helyezte a hangsúlyt. Az érdeklődők megismerhették a Minisztérium GMO-mentes jelöléssel kapcsolatos szabályozási terveit, a szójapiac aktuális helyzetét, valamint a GM szója import-függőségünk lehetséges alternatíváit. A konferencia előadásainak összefoglalója hamarosan elérhető lesz a gmo.kormany.hu honlapon.

Az idei 77. OMÉK ugyancsak színteret adott a Helyi Termék 2015. Program keretében meghívott 21 Nemzeti Parki Termék védjegyes termelő bemutatkozásának, akik saját standon árusíthatták és kóstoltathatták termékeiket. Védjegyeseink sikerét az elégedett vásárlók mellett az is bizonyítja, hogy számos elismeréssel és díjjal gazdagabban térhettek haza. Az OMÉK Élelmiszer Díjat „kistermelő vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás” kategóriában Bóna Zoltán gazdasága kapta, „mézes faeper lekvár" termékéért. A Helyi Termék Díj Különdíját kapta Szente Eszter és Gedeon Tamás, valamint Magyar Kézműves Remek Díjat nyert Tóth Lóránt fafaragó védjegyes partnerünk.

Nemzeti park igazgatósági díjak A nemzeti park igazgatóságok génmegőrzési tevékenységét dicséri számos, a tenyésztői munkát elismerő díj.

A Kiállításon a Tenyésztési Nagydíjat „húshasznú magyartarka” kategóriában, valamint az „anyatehén borjával” kategória I. és III. díját is az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság nyerte el. A „juh és kecsketenyésztés” II. díját a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság fekete racka jerke csoportja kapta. Az OMÉK lótenyésztési kiállításán „lótenyésztés” kategóriában II. és III. helyezést érte el a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság furioso-north star egy-egy kancája, és ugyancsak III. lett az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság hucul lova is.

Kapcsolódó galériában 3 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.Kapcsolódó hírek:


Forrás: termeszetvedelem.hu | Küldte: Szerkesztőség

Oszd meg ezt a cikket! Köszönjük!


megosztás e-mailben

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Magyar Vadász® Vadászportál használata

Tartalom feltöltése a portálra

Magáncélú hirdetőknek hirdetéskiemelés

Magyar Vadász® Médiaajánlat

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

TARTALOM:

Vadászapró hirdetések

Hírek, aktualitások

Vadászati ajánlatok

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutya kennelek

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Trófeaszemle

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadász hír beküldése

Vadászati ajánlat feltöltése

Vadászbolt feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLJUK

Magyar Vadász® Vadászportál

A Magyar Vadász Magyarország vadászportálja, amely 100 százalékban magyar kézben lévő független portál. Online már 2007 óta, folyamatos piaci jelenléttel. Hazai-és külföldi ismertségű, jó hírnevű, népszerű vadászportál, folyamatosan bővülő és széles tartalomkínálattal, amely teljesen ingyenesen elérhető, minőségi tartalom. 0-24 órás online ügyfélszolgálattal működő portál.

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket kínálunk üzleti hirdetőknek.
Nézd meg a reklám lehetőségeket amelyeket csak a Magyar Vadász vadászportál kínál, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Magyar Vadász® reklámlehetőségek:

Banner reklám

Kiemelt üzleti célú apróhirdetések

Üzleti célú apróhirdetések

Hírlevél küldés

Hirdetés kiküldés

Reklám cikk

Szponzorált link reklám

Komplett reklámkampány

Magyar Vadász webáruház

Vadászati ajánlatok katalógus

Hirdetési csomag


© 2007-2024 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat