AJÁNLAT
4x4 túra shop
hunter vadkamera
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 20095
- utolsóként regisztrált:
 Afragy

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
4x4 túra shop vadkamerák vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt
AJÁNLOTT PORTÁLOK
VADÁSZ HÍREK - Minden, ami fontos egy helyen! + KÜLDJ HÍREKET

Ismét megrendezik a természetvédelmi világtalálkozót

szakmai hír | 2015-07-24. 08:53 | 1Xfotó

Augusztus elején rendezik meg a 27. Nemzetközi Természetvédelmi Biológiai Kongresszust csaknem kétezer biológus, kutató és természetvédelmi, valamint környezetvédelmi szakember részvételével a dél-franciaországi Montpellier-ben.

A világtalálkozó fő célja, hogy a szakemberek megismerjék és közösen áttekintsék a természetvédelemben bevezetett új módszereket és tudományos technikai vívmányokat - olvasható a szervezők szerkesztőséghez eljuttatott közleményében. Száznál több országból érkeznek delegáltak az augusztus 2. és 6. között rendezendő 27. Nemzetközi Természetvédelmi Biológiai Kongresszusra, amely egyben helyet ad a 4. Európai Természetvédelmi Biológiai Kongresszusnak is. A találkozót a Természetvédelmi Biológiai Társaság (Society for Conservation Biology, SCB), az Agropolis International és a Fondation pour la Recherche sur la Biodiversité (FRB) szervezi. Az SCB a világon a legnagyobb természetvédelmi biológiai tudományos szervezet. Az esemény kulcsmondandója és egyben címe a következő: „Biodiverzitás-küldetés: új utak a természetvédelemben”. Erre az előadók a világ számos országából mutatnak majd tudományos példákat. Szó esik az erdők pusztításáról, a klímaváltozásról, a különféle fajokat érintő veszélyekről, és nem utolsósorban az illegális fajkereskedelemről, amely számos fokozottan védett állat kipusztulásához is vezethet.

A szakmai rendezvény célja, hogy bemutassa a világban éppen zajló vagy még csak tervezési szakaszban lévő programokat, beszámoljon az új kutatásokról és azok eredményeiről, valamint a résztvevők megismerhessék a biológiai sokféleség megőrzése érdekében a világ számos táján tett erőfeszítéseket. 160-nál több szekcióban vehetnek részt a szakemberek. Ezekben többek között sok szó esik majd az invazív fajok elleni fellépésről, az ember és a vadvilág konfliktusáról, vagy épp a biológiai sokféleség csökkenésének megfékezéséről, amelyhez a világ különböző részein más és más módszereket vetnek be. De szó lesz a nemzetközi jogról és az Európai Unió hivatalos környezeti céljairól is. Augusztus 5-én igazán érdekes programnak ígérkezik Luigi Boitani, a római Sapienza Egyetem professzorának előadása, amelyben arról lesz szó, hogy miként lehet ismét a medvék, farkasok, hiúzok lakhelye Nyugat-Európa, ahol korábban is éltek nagyragadozók. “Számos területre már visszatértek a nagyragadozók, mert az ember mostanában hatalmas, korábban mezőgazdaságba vont földeket hagyott fel. A magára maradt, nagy kiterjedésű területeken ismét elkezdtek szaporodni" - magyarázta. Boitani szerint ezek az állatok csak egy puzzledarabot képviselnek az ökoszisztéma nagy kirakójában, amely önmagától, segítség nélkül kezd helyreállni. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű. Bár a természetvédők örülnek annak, hogy a nagyragadozók újra megjelennek, viszont a mezőgazdasággal foglalkozó helyi lakosok sokszor épp az ellenkezőjét gondolják, hiszen nekik fenyegetőek ezek az állatok. Szavai szerint ezzel el is indult a feszültségekkel teli párbeszéd az állatokról. A tapasztalatok arra engednek következtetni, hogy az állatok iránti aggodalom a legtöbb esetben megfelelő oktatással csillapítható.

 

otó: Bajomi Bálint

Kapcsolódó galériában 1 db fotó. Nagyításhoz klikk a képre.


Címkék: 27. Nemzetközi Természetvédelmi Biológiai Kongresszus, természetvédelmi világtalálkozó, Magyarország

Forrás: hirado.hu | Küldte: admin

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megosztás e-mailben

megtekintve: 4038932 alkalom

Az itt megjelenő hírek nem feltétlenül tükrözik a magyarvadasz.hu véleményét. A korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást figyelembe véve igyekszünk a vadász és vadászat témával kapcsolatos minden megjelenő hírt közzé tenni. Cikkek átvátelénél minden esetben köteles a cikket átvevő és közzétevő feltüntetni a forrást (magyarvadasz.hu) a további és vagy eredeti forrás megjelölésével.

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS


PORTÁLRÓL

Magyarország legnépszerűbb és legnagyobb vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 20095 fő.

© 2007-2019 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat