AJÁNLAT
4x4 túra shop
hunter vadkamera
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?
Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 20169
- utolsóként regisztrált:
 Járdán József

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
4x4 túra shop vadkamerák vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt, molnár vadászbolt bundik termékek
AJÁNLOTT PORTÁLOK
Vadásztörténetek+ TÖLTSD FEL A TÖRTÉNETED

Kriston Tamás: Az áhított bak!


Erdő szélén repce tábla, magas les már fel állítva! Lassan érik be a repce, vadász ember várja mi lesz majd ha fel lesz fedve, takarásának ideiglenes leple. Még el nem jő az idő erdő szélén szóró, helyén nem nő a fű. Sok disznó esett el rajta de az áhított bakot még sem csalta oda. Lassan eljött az idő repce tábla takarása lassan el feledhető. Zúgnak a gépek nő a tarló, suták-bakok helye végre felfedezhető. El jött a délután vadász ember izgatott vajon mit hoz majd számára az est ha jő. Elindul hát a jól meg épített lesre, lassan bandukolva hogy a repce tarló kincseit felfedje. Kényelmesen elkészített helyére csendesen leül puskáját, távcsövét halkan biztonságos helyre téve. Kémleli a tájat. Ébred a tarló suta áll fel lassan és meglepetten hogy jól meg szokott búvó helye már nincs meg többé. Néha egy egy nyúl lassan odébb ugrálva fel fel villan messziről. De mi az erdő szélén valami oson, figyelmét elvonva de oda pillantva rá jön már jól ismert tarka házi macska. Újra a tarlót kémleli a vadász ember, gaz foltokban bízván abban az áhított bak mit még tavasszal látott itt utoljára. Messzi távolban még egy gazos árok repce tarló közepén. Imitt amott lassan fiatal bakok kezdik birtokba venni a tarlót. De vadász ember szíve csak egy bakért dobog. Várja hát a pillanatot. Gazos árok mellett fiatal bak bandukol, lassan esteledik megáll meredten nézi a gazost. Odébb ugrik riaszt majd hirtelen el iszkol. Vadász szeme kémleli a gazost és mit lát hát az az áhított bakot. Távcsövén keresztül erősen figyeli. Szabályos hatos gyönyörű fehérre fent ág végei még csillognak a lassan lemenő nap fényében de a bak még jól látható. Szabályos hatos kora jó, agancs színe, sűrű gyöngyözöttség, rózsáinak körmérete magával ragadó. Remegő kézzel puskáját lassan felemeli vállához. S céloz. Erdő szélén ágreccsenés! Figyelme oda irányul s mit lát ismét egy már jól ismert sötét foltot. Szórón roppan a kukorica. Süldő eszik rajta. Vadász ember tanakodik mit tegyen hát. Puskáját lassan leengedi s így elengedi a bakot. Mert szíve most hirtelen a süldőé dobog. Lassan megcélozza a sötét foltot. Puska dörren süldő röppen majd csend! Hatalmas csend. S vadász szeme egy pillanatra ismét kémleli a bakot. De erről már tudja hogy mára lemondott. Vár egy picit lassan lebandukol leshelyéről, rálövés helyén megtalálja az elugrási nyomot. Majd jól ki vehető vércseppek a földön erdő szélén belépve pár méterre ott találja a sötét foltot. Utolsó falat -seb töret és tisztelet a vadnak, mely életét adta, hogy az áhított bak ma megmaradhat. De vadász ember szíve hatalmas melyben helye van minden vadnak. Így hát az áhított bak még nem nyugodhat. Vadász ember lassan haza tér újabb csodás élményekkel -emlékekkel melyek szívében mindig mindent helyére tesznek! Lassan le hajtja fejét, és pillanatról pillanatra estéjét újra átélve átgondolva tudja ez emlékében örökre nyomot hagy! S egyszer talán meg lesz az a bizonyos áhított BAK!

Oszd meg, ha érdekesnek találtad a Kriston Tamás írását:


MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS


PORTÁLRÓL

Magyarország legnépszerűbb és legnagyobb vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 20169 fő.

© 2007-2019 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat