Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 19649
- utolsóként regisztrált:
 Kurucz András

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbolt vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt
AJÁNLOTT PORTÁLOK
Vadásztörténetek+ TÖLTSD FEL A TÖRTÉNETED

vadász történet,Vadászmester obsitja

Diana: Vadászmester obsitja
Vadászmester obsitja

Vadőrnek lenni elsősorban hivatás, nem megélhetést biztosító munkalehetőség. Vadászmesternek lenni elismerés. Az elismerést visszavehetik, de a hivatás a szívben gyökerezik.
- Ha nem kell nekik egy vadőr vadászmesternek, hát nem kell. Nem leszek vadászmester, de vadász vagyok! Ostobák! – háborgott a lelke Sándornak, míg puskával a vállán bandukolt a jól ismert úton. Saját árnyékét követte, mégis úgy érezte, most csak árnyéka önmagának. November másodika, halottak napja, ősz, elmúlás. Sok ez így együtt. Csak a telihold vígasztal, az ismert utak, a hű barát, az erdő. Az erdő; a rejtély, a titkok, a meglepetések, a csodák. Ha nem bántjuk mindent ígér, mindent ad, és befogad. Vele kivirulsz, és remélsz tavasszal. Nyáron mindent elrejt, ha akarod téged is. Ősszel elvarázsol, felkészít az elmúlásra. Télen a rideg valóság, tehetetlenül mutatja önmagát. Most még ősz van, és én itt vagyok, ez még a varázslat, vadászom.
Az erdőből hallatszó ágroppanás zökkentette vissza Sándort a valóságba. Megállt az árnyékban, előtte a kopasz domboldalt megvilágította a hold. A dobtetőn cseres öreg erdő kezdődött és bukott át az északi lejtőre. A cseresből hallatszott az ágreccsenés, és most újra. A vadász feszülten figyelt. Semmivel össze nem tévesztené az ághoz koppanó agancs éles csonthangját, és a harmadik ez volt. Erre készült, ezért jött. Harminc éve vadászik már, harminc éve minden ősszel kísérőként, vagy vadászként élte át a szarvasbika vadászatát. A király közeledtére nagyot dobban a szíve. Nem mozdul, királynak jár a feszes tisztelet. Összeszűkült szemmel várja alakjának megjelenését a dombtetőn, az erdő alján.
Régi harcosok mindketten. A bika óvatos vár, mielőtt kilép a fényre.
A tapasztalt vadász is rezzenéstelenül vár, a szél neki kedvez.
A vad nem érez ember szagot. Csend van, lép kettőt.
Tágra nyílik az emberi szem az árnyékban a léptekre, de nincs mozdulat. Telnek a percek, uralkodni kell a cselekvésre feszülő izmokon. A kíváncsi szem is hiába vár segítséget. Szigorú a parancs, nincs mozdulat, csak a fogak szorulnak össze, csak a kéz markolja jobban a puskaszíjat.
Az agancsos nagyúr kilép az erdőből, megáll, újra figyel. Semmi nesz, elindul a dombon lefelé a patak irányába. Már nagyon szomjas. Jólesett az eldugott tisztáson a napfürdő a nász után. Ott a fák között hűs, tiszta vizű patak van, most már hamar odaér. Nem sejti, hogy a domb alján az árnyékban vadász áll lesben.
Sándor óvatos mozdulattal emeli szeméhez távcsövét.
- Jézusom, ez honnan került ide? Még soha nem láttam, mifelénk nincs ilyen bika! – Meglövöm! – határoz keményen. Lecsúsztatja válláról a fegyvert, azután lassan arcához emeli. Szembejön a királyi vad, várni kell.
A patakhoz vezető nyiladékot az úton végig járva, vagy a domboldalon ferdén lefelé, és egy ugrással az úton át lehet megközelíteni.
- Jobb lesz itt a gyepen. – és balra fordul a gím. Ezt már a céltávcsövön át látja a vadász. Szíve hevesebben ver, torka szárad. Már régen nem táncolt kezében a puska, most mégis… Ujja az elsütő billentyűre görbül, a cső mozog, a vad lépeget. Most megáll a szarvas, a nyiladékot keresi.
A bent rekedt lélegzetnél, hatalmas dörrenéssel a királyt villámként sújtja földre a lövés. A vadász feltörő sóhaját a szél, a szarvas utolsó leheletével együtt vitte tova. Sándor látta, amint elesett a vad, lábhoz eresztett fegyverrel várt, még nem mozdult. Biztos volt a találatban, de nem zavarta az élettől búcsúzó utolsó perceit. Nem sietett, különös izgalmat érzett, de nyugodt volt, mint aki tudja, hogy hatalmas ajándékot kap, amit méltósággal kell átvenni. Önkéntelenül megigazította kalapját, gondosan vállára vette a puskát. Hosszú léptekkel egyenesen a fekvő szarvas felé indult. A holdfényben gyertyákként világítottak a korona fehér ágvégei. Féltérdre ereszkedett a királyi vad fejénél. Még egy utolsó villanást érzett az örökre üvegesre szelídült szemekből. Búcsú az élettől, búcsú a győzőtől, a vadászmestertől. Diána kegyes volt hűséges vadászmesteréhez. Az emberektől meg nem kapott elismerést, az istenasszony bőkezűen kárpótolta. Sándor könnyeit, csak ő látta, a hála és az emlékek voltak benne, a cserkelések, a virrasztások, az etetés hóban, sárban. Mennyit járt megfigyelni a vadak mozgását, belelátott életükbe. Eszébe jutottak a szarvasnásztól hangos hajnalok, az őszi erdőn. A kilesett porfelhős csaták a tarlón, a feszülő izmok, az agancsok kemény csattanásai. Orrában érezte a szerelmes bikák bódító szagát. Nem volt könnyű lemondani sok szép trófea megszerzéséről a vendégvadászok javára. Ez volt a hivatása, az élete, szívesen csinálta, nem várt és nem is kapott érte köszönetet. Most mégis elégedett volt, úgy érezte, mégiscsak figyelték munkáját, csak értékelte valaki. Remegő kézzel érintette meg a gazdagon gyöngyözött vastag agancs-szárakat, látta a négyes kehely koronákat. Kezdte lelkében érezni a gazdagságot, aminek birtokosa lett. Boldog volt.
Mennyi idő telt el a múlt idézéssel, ki tudja, de nem is számít. Lassan felállt. A szarvas oldalának döntött puskáját felemelte, kalapját fejére tette, az utolsó falat már a vad szájában volt. Mikor, hogyan?, de meg volt.
Visszaindult társaihoz. a vadászházba, könnyű szívvel sietett már, más ember lett, „obsitos”.
- Ki jön nekem segíteni? – nyitott be hetykén, az ajtón.
- Én megyek. Mit lőttél? – kérdezte Mari.
- Majd meglátod. Gyere te is Feri, szükség lesz rád!
Bizony szükség volt mindhárom emberre a súlyos test szállításánál, akik csodálattal állták körül a ravatalt.
A töretet, amit nem festhetett meg a vér,- seb nem csúfította a királyi vadat - a tanítvány nyújtotta át mesterének.
Sándor legbecsesebb - páratlan tizenhatos - trófeájának súlya tíz és fél kiló volt. Ezen a vidéken régen nem volt ilyen agancs. A gyöngyfogak a gyűjteménybe kerültek. Teljes volt az obsit, és igen bőkezű. Az öreg bika az arany fokozatú kitüntetésnél is értékesebb kincset rejtegetett a szívében, az igazi Hubertus keresztet. Méltóbb jutalmat nem is kaphatott volna a kicsi csontkeresztnél egy igazvadász.
Valahányszor elmegyünk, a domb mellett eszünkbe jut, ez szent hely, az „ígéretföldje” a volt vadászmester számára.

Oszd meg, ha érdekesnek találtad a Diana írását:


AJÁNLAT
vadászfelszerelés huntland
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

PORTÁLRÓL

A portál 2007-es indulása óta, mára már Magyarország legátfogóbb és legfrissebb tartalommal megjelenő vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 19649 fő.


Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS

© 2007-2018 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat