Tartalom
Bejelentkezés
Magyar Vadász

vadászokVADÁSZOK:
- regisztrált felhasználó:
 19031
- utolsóként regisztrált:
 Bálint László

ajánlóAjánld a portált

meghívóHívj meg másokat

hirdetésfeladás

VADÁSZ WEBÁRUHÁZAK:

Trófeaalátét webáruház

Webáruház nyitása

Kiemelt üzleti hirdetők
vadász, vadászat, trófeaalátét vadász, vadászat, vadászbolt vadász, vadászat, vadászbútor vadász, vadászat, webáruház vadász, vadászat, Vadászbolt
AJÁNLOTT PORTÁLOK
Vadétel recept+ TÖLTSD FEL A RECEPTED

szarvas recept,Szarvashúsos lasagne

Receptek vadhús alapanyag szerint: szarvas recept

Szarvashúsos lasagne

Hozzávalók: 1,5 kg szarvashús darálva, 1 kg lasagne tészta, 1 kg paradicsom(passzírozott dobozos), 30dkg sajt, 20 dkg vaj, 10dkg liszt, 1 liter tej, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db kisebb sárgarépa, 1 kis darab zeller, olívaolaj, oregánó, bazsalikom, só, őrölt bors, 1 dl jó minőségű száraz vörösbor

Szarvas elkészítése: Lasagne újragondolva, vadász módra! Aki szeretni a hagyományos bolognai ragus lasagnát, ezt imádni fogja!

Szarvashúsos ragú készítése: olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát, zellert, sárgarépát megdinsztelem a vége felé adom hozzá a zúzott fokhagymát, majd rárakom a húst és lepirítom.
Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízlés szerint. Amikor a hús már átpirult, hozzá adom az vörösbort, majd párolom vele legalább 5 percig és utána adom csak hozzá a paradicsomot. Hogy elvegyem a paradicsom savasságát adok hozzá annyi cukrot, hogy ne legyen tolakodóan savanyú, de édes se legye a ragú. Ezt a ragut, lassú tűzön hagyom főni, a hústól függően fél-háromnegyed órát, attól függ milyen idős a hús. Közben még egyszer érdemes megkóstolni, hogy megfelelő-e a fűszerezés és ízlés szerint pótolni, he kell még bele fűszer. Túl nem kell főzni a ragút, mivel még a sütőben is eltölt 30-40 percet.

Besamel mártás: a vajat felolvasztom, hozzá adom a lisztet, kevergetem.(mint a rántást) Csipetnyi só és öröltbors mehet bele, hogy ne legyen ízetlen. Ügyelni kell, hogy ne égjen/piruljon nagyon a liszt, közben adagolni kezdem hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve hagyjuk beürüsödni.(szobahőmérsékletű legyen atej). Sem a híg, sem a sűrű besamel nem jó, kettő között legyen valahol az állaga, egyszóval jól terülő legyen, amikor építjük a lasagnát. Végére hagyjunk 1-2 dl tejet, ha nagyon behúz, azzal tudjuk hígítani.

Lasagne összeállítása: a tészta lehet házi frissen gyúrt, bolti száraz, bolti friss is. Magas fém tepsibe, hőálló üvegtálban is elkészíthető. A tepsibe egy réteg besamel mártással kezdünk. Erre jön az első sor tészta, majd az első sor ragú, majd ismét tészta és besamel, majd ismét ragú és így tovább a legvégén tésztával zárjuk. A tészta sorra szórjuk a lereszelt sajtot és erre öntjük a megmaradt besamelt. Összesen 4 réteg tészta közé 3 réteg ragú kerül. A jó minőségű sajt lehet bármilyen ízlés szerint, lényeg, hogy bírja a sütést.

Az így összeállított lasagnet 30-40 percre 180 celsius fokra előmelegített sütőbe helyezzük sülni.

Szép piros és ropogós legyen a teteje, ne égjen meg ügyelni kell rá, ha már sütöttél a sütődben menni fog.

Miután megsült 10 percig állni kell hagyni, hogy fellehessen vágni. Lapáttal alányúlva szépen lehet tálalni.

A megadott mennyiségek nekem egy 30x40 cm tepsiben férnek csak el, ami legalább 8-10 adag étel. Ennél a receptnél a hozzávalók mennyiségét a tepsi méretéhez(is) kell igazítanod.

Számos lasagne recept szól úgy, hogy kend ki a tepsit vastagon/vékonyan vajjal. Ezt ne tedd, ha nem szeretnéd, hogy zsírréteg ússzon a lasagnádon, amikor elkészül. A 20 dkg vaj, az olívaolaj a raguban és sajtból kisülő zsiradék(ha igazi a sajt van benne) bőven elég, ahhoz, hogy a lasagne ne ragadjon le! Ami zsiradékot pluszban beleraknánk, az mind a lasagne tetején lenne a végén!

Jó étvágyat kíván a recept beküldője: Zoli szakács


E-mail: üzenet küldése Zoli szakács felhasználónak »

Feltöltött receptjei: összes recept megtekintése »

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a szarvas receptet:


AJÁNLAT
faragott trófeaalátétek
belfoldivadaszat.hu
Láttad már?

MENÜPONTOK

Főmenű:

Címlap

Regisztráció

Bejelentkezés

Hirdetés/adatlap feltöltés

Reklám lehetőségek

Ügyfélszolgálat


Információs menüpontok:

Felhasználási feltételek

Impresszum

Jogi nyilatkozat

Magyar Vadász portál használata

Portál ajánlása másoknak

TARTALOM:

Vadászapró

Vadász hírek

Vadászboltok

Vadásztársaságok

Vadászatszervezők

Vadászoknak ajánljuk

Vadászkutyák

Terepjáró kereskedők

Vadász fotók

Vadász történetek

Vadász trófeák

Vadétel receptek

Vadász InfoTár

Vadászat

Honlap ajánló

Tartalom feltöltése a portálra:

Vadászapró feladása

Vadászbolt feltöltése

Vadászatszervező feltöltése

Vadásztársaság feltöltése

Vadászoknak ajánljuk feltöltése

Vadászkutya tenyésztő feltöltése

Vadászat feltöltése

Terepjáró kereskedés feltöltése

Vadász hír beküldése

Vadász fotó feltöltése

Vadász történet feltöltése

Vadász trófea feltöltése

Vadétel recept feltöltése

Honlapod feltöltése

ÜZLETI HIRDETŐKNEK

PORTÁLRÓL

A portál 2007-es indulása óta, mára már Magyarország legátfogóbb és legfrissebb tartalommal megjelenő vadász portálja, a MagyarVadasz.hu.
A piaci és felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztett portálunkon a hét minden napján 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosítunk a látogatók, a felhasználók és az üzleti hirdetők részére.
Regisztrált felhasználók száma folyamatosan nő, jelenleg 19031 fő.


Reklámoznál a vadászoknak?

Ingyenes és fizetős reklámlehetőségeket ajánlunk üzleti hirdetőknek, amelyeket kizárólag csak a magyarvadasz.hu kínál neked!
Nézd meg a reklám lehetőségeket, vagy lépj velünk kapcsolatba!


Reklám lehetőségek:

Banner reklám kihelyezés

Vadász apróhirdetés kiemelése

Üzleti célú hirdetés aktíválás

Reklám cikk megjelentetése

Vadász apróhirdetés kiküldése

Szponzorált link kihelyezés

Vadász webáruház bérlés

Vadászat katalógusba megjelenés

ÜZLETI HIRDETŐKNEK AJÁNLATKÉRÉS

© 2007-2017 MagyarVadasz.hu | Felhasználási feltételek | Impresszum | Jogi nyilatkozat